סגירת תיקים ברשויות

לצער כולנו, בשל מגפת הקורונה שפקדה אותנו בשנה האחרונה, נפגעו כלכלית עסקים רבים, קטנים כגדולים ואת רבים מהם צריך לסגור אם טרם נסגרו. תהליך של סגירת עסק כרוך בנוהל של סגירת תיקים ברשויות וגם את הפעולה הכואבת הזו ניתן לבצע באמצעות ובסיוע רואה החשבון שליווה אתכם במשך כל התקופה. עסקים נסגרים משלל סיבות, אך בכל מקרה הדבר דורש פעולות של סגירת תיק מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ. רואה החשבון ידריך אתכם כיצד לבצע זאת בצורה נכונה, מדויקת ועל פי חוק, יסייע בידכם להמציא את כל הטפסים הדרושים ואף יגיש אותם עבורכם.

כיצד מתבצעת סגירת תיקים ברשויות?

במקרה של משרדי מס הכנסה, יש להודיע לפקיד השומה על כוונתכם בתוך 90 ימים באמצעות הגשת טופס בקשה לסגירת התיק שלכם הנקרא "טופס סגירת עסק" (מס'  2550). לאחר מכן, תצטרכו להמציא דו"ח כספי שנתי של העסק מהשנה האחרונה גם במקרה שסגרתם אותו במהלכה. למשרדי המע"מ יש לפנות בתוך 15 ימים מרגע שסגרתם את העסק, וגם שם עליכם למלא טופס הצהרה בדבר סגירת העסק. תהליך דומה יש לעבור מול משרדי הביטוח הלאומי. תצטרכו לפנות אל מחלקת הביטוח והגביה של המשרד באמצעות מכתב, או באמצעות מילוי טופס המהווה דו"ח שנתי בנושא כוונתכם לסגור את העסק.

ולגבי הפרטים הקטנים והגדולים:

מובן שכמו פתיחת עסק, גם סגירתו כרוכה בהרבה בירוקרטיה ומדובר בתהליך מורכב, אבל אתם לא לבד. אנו כאן בשבילכם, ונלווה אתכם גם בתהליך הכואב הזה, כך שיבוצע על הצד הטוב והיעיל ביותר, ונקווה יחד אתכם לימים טובים יותר ופתיחת תיק מחדש. ניסיוננו הרב ב- ג.ח. ניהול תיקים יסייע לכם להתנהל נכון וללא טעויות, נייצג אתכם מול הרשויות, ניתן לכם טיפים והצעות ייעול ונהיה לצדכם בכל דבר ועניין עד להשגת המטרה.

סגירת תיק מותנית

תהליך של סגירת תיק מס הכנסה עשוי לכלול התניה במקרה של חובות שהצטברו. עדיף ורצוי לנהל סגירת תיק מותנית על ידי רואה חשבון ובהתייעצות עם עורך דין. גם במקרה כזה נלווה אתכם, נייעץ לכם, ונלך אתכם יד ביד עד לסיום התהליך. צרו עימנו קשר דרך האתר באופן מקוון או באמצעות שיחה טלפונית. נשמח לעמוד לשירותכם.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט